Трима пострадаха при инциденти в Ракитово, Велинград и Пазарджик

18-годишен без книжка от Ракитово блъснал товарен автомобил в дърво

Снимка: Архив

Вчера сутринта в района на местността „Стояново дере“ край Ракитово станала първата катастрофа. 18-годишният неправоспособен водач Д.Д. от Ракитово загубил управлението над товарен автомобил „Рено“. Последвал удар в дърво, при който пострадал пътуващият до него 17-годишен тийнейджър от родопското градче. Пострадалият е транспортиран и настанен във велинградската болница без опасност за живота. Неправоспособният шофьор е избягал от местопроизшествието.

Вторият инцидент е регистриран вчера след обед във Велинград. 34-годишната С.П. от курорта преминавайки през улицата с лек автомобил „Хонда“ блъснала 6-годишно момче. Детето е транспортирано в пазарджишка болница с фрактура на крака, без опасност за живота. Пробите за употреба на алкохол на жената управлявала колата са отрицателни.

Пешеходец е блъснат и в Пазарджик. Сигнал за случилото се е получен в полицията около 19.00ч. 59-годишният Д.Д. от областния град блъснал с „Опел“-а си неправилно пресичащият пътното платно свой съгражданин И.К.- 72г. Възрастният мъж е настанен за лечение в МБАЛ-Пазарджик с фрактура на няколко ребра без опасност за живота. И тук пробата за употреба на алкохол от страна на водача е отрицателна. И на трите местопроизшествия са извършени огледи, водят се дознания.