Трима задържани при спецакцията в Черногорово остават в ареста

Определението може да се обжалва пред Окръжен съд – Пазарджик

Задържан по време на акцията

Районна прокуратура – Пазарджик привлече като обвиняеми С.А., на 29 г., Д.Б., на 39 г., и Я.Г., на 35 г., за това, че в периода от 9 декември 2019 г. до 30 януари 2020 г., в с. Черногорово и в с. Пищигово, в съучастие, като съизвършители, след предварителен сговор, при условията на продължавано престъпление, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот, противозаконно отнели чужди движими вещи на обща стойност около 3 000 лева, с намерение противозаконно да ги присвоят – престъпление по чл. 195 ал. 1 във вр. чл. 194 ал. 1 във вр. чл. 26 от Наказателния кодекс.

Тримата обвиняеми бяха установени и задържани при Специализирана полицейска операция  на ОД на МВР – Пазарджик за противодействие на битовата престъпност, проведена на 14 февруари 2020 г.

Установено е, че обвиняемите С.А., Д.Б. и Я.Г., в горепосочения период,  влезли в три къщи, две от тях в с. Черногорово и една в с. Пищигово, след като взломили  входните врати и катинари с техническо средство – подбран или подправен ключ. От помещенията отнели медни и бакърени съдове, електрожени, кабели, акумулатори, ъглошлайф и други вещи. Последната кражба тримата извършили в с. Черногорово, през нощта на 29 срещу 30 януари 2020 г.

Днес по искане на Районна прокуратура – Пазарджик съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Определението може да се обжалва пред Окръжен съд – Пазарджик.