Трима загинаха по пътищата на областта за един ден

Както вчера съобщихме в резултат на две тежки катастрофи починаха трима човека, а един е с травми и наранявания.

Архив

Първият инцидент е станал по обед на пътя между Пазарджик и Пловдив, в отсечката между селата Мало Конаре и Говедаре. Движейки се с несъобразена скорост при добри атмосферни и пътни условия, 28-годишната З.Ш. от Пловдив навлязла с лек автомобил „Форд” в лентата за насрещно движение. Там последвал сблъсък в микробус, управляван от 43-годишния Д.В. от Велико Търново. В резултат на тежкия сблъсък на място са починали водачката на леката кола и пътуващата до нея З.К.- 21г. от Карлово. На местопроизшествието са изпратени незабавно екипи на „Спешна помощ” на Пътна полиция, РУ-Пазарджик и аварийно-спасителен автомобил от РСПБЗН-Пазарджик. Наложило се е пожарникарите за използват режещи инструменти, за да извадят телата на загиналите момичета.

Два и половина часа по-късно станала втората катастрофа в участъка между Стрелча и Панагюрище. На десен завой водачът на „Ситроен” С.Ж.- 53 г. от Казанлък навлязъл в насрещната пътна лента. Там се ударил челно в движещият се насреща лек автомобил „Рено” , управляван от 49-годишният стрелчанин И.Г. От удара на място е починал И.Г. Другият шофьор е транспортиран в панагюрската болница с множество травми и наранявания, без опасност за живота.

И на двете местопроизшествия са извършени огледи от дежурни групи при полицейските управления в Пазарджик и Панагюрище, водят се досъдебни производства.