Трима доброволци вече са част от Инфекциозно отделение на МБАЛ – Пазарджик

Браво!

Мартина Шопова

Трима доброволци започнаха от днес работа в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Пазарджик. Двама  от тях са от Спортен   клуб „Кодокан“ и една студентка.

Ангел Тонов и Иван Вакарелски ще работят като санитари, а Мартина Шопова като болногледачка.

43-годишният  Ангел Тонов от Пазарджик е възпитаник на Спортното училище. Завършил  е политология в Германия, където е живял  и работил в продължение на 15г. Пет години работи във Франция, а преди две години се връща в България.

30-годишният Иван Вакарелски от град Белово е треньор и състезател в Спортен клуб „Кодокан“. Занимава се и с пчеларство.

24-годишната Мартина Шопова е от град Ветрен и е студентка по медицина в шести курс на  Медицинския университет във Варна. Предстои и дипломиране като лекар. Работила е в отделението като медицинска сестра по време на стажа си.

„Ставаме доброволци, защото искаме да помогнем на медиците от нашата болница в най- тежката ситуация по време на  борбата им с новия вирус. Не  сме притеснени и не ни е страх щом сме тук“, коментираха тази сутрин тримата доброволци.

Те получиха инструкции как да обличат и събличат предпазните костюми и лични предпазни средства и вече са на първа линия в борбата с COVID-19.

„Благодарим на нашите доброволци, които ни подкрепиха в този труден момент. Благодарим и на д-р Георги Влайков, който дойде, за да подпомогне работата на медиците от Интензивно отделение. Това е доказателство, че има хора, които са готови да подадат ръка на друг, който има нужда от помощ.  Кураж не им липсва. Надяваме се всички те да са здрави и да имат сили“, заяви изпълнителният директор на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов.

Иван Вакарелски
Ангел Тонов