Трагедия на магистралата, трима загинаха

Има и ранено дете

Снимка: Архив

Тази нощ около 21.40ч. е получен сигнал за тежък пътен инцидент, съпроводен с пожар в района на 89-ти километър от АМ „Тракия“. По първоначални данни водачът на лек автомобил „Нисан“ със сливенска регистрация е шофирал с несъобразена скорост в ремонтирания участък, загубил е управлението над колата и е преминал през сигналните бализи в насрещното платно, което е в ремонт.

В резултат на това автомобилът е паднал от моста в коритото на реката, преминаваща от там и се е самозапалил. Към мястото незабавно са насочени екипи на сектор „Пътна полиция“, аварийно-спасителен екип на РСПБЗН-Пазарджик, две линейки на „Спешна помощ“, служители на „Автомагистрали “ АД.

По данни от служителите пристигнали първи на местопроизшествието в автомобила са пътували пет човека. Трима от тях са загинали, а мъж и малко момиченце са транспортирани в МБАЛ-Пазарджик с различни травми и наранявания. Пожарът предизвикан от катастрофата е овладян от пожарникарите, тъй като наблизо има няколко бензиностанции. Работата по изясняване на случая продължава, днес ще се извърши оглед.