Трагедия в Дебращица

Една жена е починала, а други три са ранени след пътен инцидент на единия от входовете на Дебращица

Архив

Сигнал за тежката катастрофа е получен вчера 19.00ч. в РУ-Пазарджик. Незабавно към мястото са насочени автопатули на сектор „Пътна полиция”, РСПБЗН-Пазарджик и Спешна помощ.

Пристигайки на място екипите установили, че инцидентът е предизвикан от лек автомобил „Фолксваген” с водач 45-годишна жена от Пазарджик. В автомобила тя пътувала заедно с мъжа, с който живее и тяхното 7-годишно дете.

Спускайки се от местността „Добра вода” по посока за село Дебращица в началото на населеното място жената загубила контрол над колата. Автомобилът напуснал пътното платно и се качил на близкия тротоар, където се врязала в група възрастни жителки на селото, разговарящи пред къщата на една от тях.

В резултат на удара на място е починала 76 годишната А.М., а другите три нейни съселянки на възраст между 70 и 88 години са с различни травми и наранявания.

Те са транспортирани от линейки на „Спешна помощ” в МБАЛ-Пазарджик, като едната от тях е в по-тежко състояние.  Изяснява се причината довела до тежкото пътно-транспортно произшествие.