Трагедия! Водач помете две велосипедистки, едната почина

В резултат на удара жените се отзовали извън пътното платно. За съжаление едната от тях – Р.П. на 73г. от София е починала от тежките травми. Нейната приятелка И.С.- 69г. от Септември е транспортирана и настанена в МБАЛ-Пазарджик с множество охлузвания и наранявания, но без опасност за живота

Снимка: Архив

Трагедията е регистрирана в петък следобед на пътя между селата Бошуля и Карабунар. 74-годишният водач на микробус „Фолксваген“ Д.П.- 74г. от септемврийското село Долно вършило застигнал и блъснал движещите се по посока на движението две велосипедистки.

В резултат на удара жените се озовали извън пътното платно. За съжаление едната от тях – Р.П.на 73г. от София е починала от тежките травми. Нейната приятелка И.С.- 69г. от Септември е транспортирана и настанена в МБАЛ-Пазарджик с множество охлузвания и наранявания, но без опасност за живота.

Водачът е тестван с дрегер, като пробите му за употреба на алкохол и наркотици са отрицателни. За случая е уведомен дежурен прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик.