Този месец: Безплатни прегледи при уролог се провеждат в МБАЛ-Пазарджик

Снимка: Трафик нюз

Безплатни профилактични прегледи ще се проведат в Урологично отделение на МБАЛ-Пазарджик от 21 до 30 ноември от 14 до 16 ч. Кампанията е насочена към мъжете, които имат нужда от консултация и преглед от специалист по Урология и андрология.

По този начин екипът на Урологично отделение се присъединява към Световния месец за борба с рака на простатата и международната инициатива Movember. В рамките на Movember милиони мъже по света си пускат мустаци, или си поставят изкуствени такива, в знак на съпричастност с проблемите на мъжкото здраве, най-важните сред които са ракът на простатата, ракът на тестисите, туморите на пикочния мехур и на уретрата.

От мъжете, които ще се възползват от безплатните прегледи не се изисква да носят направления от личен лекар. Всички желаещи трябва да се запишат предварително на телефони: 034/ 408-720, 408-722. Записването за прегледи може да се направи в делничните дни от 9.00 до 12.00 ч.

Желателно е пациентите да са изпили 1 литър вода преди прегледа и да не са уринирали поне 1 час преди това.

„С тази кампания искаме да се включим в инициативите по случай месеца на мъжкото здраве-ноември, заяви началникът на Урологично отделение д-р Стоил Томов. Той коментира, че за съжаление карциномът на простатата е най-честият рак при мъжете и всяка година по света се диагностицират милиони нови случаи. Много често заболяването протича бавно и безсимптомно, а е лечимо, ако се открие навреме и в начален стадий.