Тодор Попов: По-добро административно обслужване и улесняване на бизнеса с новия общ устройствен план

Единственото, от което се интересуваме е развитието на града, а основната ни задача е да станем още по – успешни като местна общност и създадем нови модели на поведение при младите хора, завърши Тодор Попов

Снимка: Момент от пресконференцията

През отминалите години в областта на инфраструктурата направихме, толкова неща, колкото никога не е правено в новата ни история, обобщи в началото на последната си пресконференция в рамките на кампанията Тодор Попов. На нея той обяви приоритетите на управлението в областта на инфраструктурата и бизнес климата. В краткия си отчет посочи:

„В началото стартирахме желанието си за промяна с необходимостта от крещящ ремонт на улици, осветление, паркове, зелени площи, спортни зони т.н. Знаете, бяха преасфалтирани знакови улици като „Пловдивска”, бул. „България”, „Болнична”, много от по-малките улички. Разширихме платната на важни други, включително с нови тротоари: бул. „Цар Освободител”, „Мария Луиза”, „Кочо Честименски”, „Д-р Н. Ламбрев”, „Петър Бонев”, „Мильо Войвода”. Реновирани бяха почти всички крайни квартали – „Запад”, „Устрем”, „Болницата”, „Младост”, „Моста на Лютата”, цялата централна градска част. Разбира се усилията ни през следващите години ще бъдат насочени към оставащите няколко квартала: „Ставропол”, покрай „Стефан Караджа”, „Ябълките”.”

Градът вече придоби друг облик, спомняте ли си как изглеждаха парк остров „Свобода“ и „Стадиона“ преди години, припомни Попов. Там всичко бе в трънаци. Тези неща бързо се забравят. През тези години изградихме спортни площадки, нови зелени площи и фитнеси на открито. Нямаме претенции, че сме решили всички проблеми, но със сигурност те станаха по-малко. А пазарджиклии имат повод за гордост. Кога някой от нашите съграждани си е помислял, че пловдивчани и софиянци ще предпочитат да изкарват уикендите си в Пазарджик, попита риторично кандидатът за четвърти мандат.

Инвестирахме много и в населените места,асфалтирахме и чъкалирахме стотици улици, ремонтирахме площади, църкви, читалища, училища, детски градини. В резултат на работата през тези 4 години изработихме най-важния документ за един град -Общия устройствен план, който ще бъде разгледан на първите заседания на новия Общински съвет, съобщи Попов. Като следствие от това ще отпаднат множество тромави административни услуги за бизнеса, коментира той.

Тодор Попов представи конкретните задачи през следващия период.

  1. Изграждане на Западния околовръстен път, който ще елиминира натоварения трафик от града. На този етап, заради изборите централната власт се ослушва, но изборите ще свършат след пет дни, така че този процес е необратим, коментира Тодор Попов.
  2. . Ремонт на околовръстния път (ул. „Стефан Стамболов”), който ще продължи с ремонт на пътя за Пловдив. Средствата вече са отпуснати на АПИ, обяви Попов. Той поясни, че на базата на проекта, който е обявен в Общината и КАТ, ще бъде затворен участъкът от пътя Пазарджик-Пловдив и движението ще бъде пренасочено по магистралата.
  3. През следващия мандат специално внимание ще се обърне на ремонт и изграждане на тротоарите. Признавам си, че през последната година тротоари не сме правили, но ремонтът е наложителен. Ще продължим ремонтите и на оставащите квартални улици. Те не са били никога извън нашето внимание, това се прави всяка година, допълни Попов.
  4. Подмяна на цялото улично осветление.
  5. Довършване на ремонтните дейности в района на Градския пазар след реновирането на подовите настилки и сектора за цветя. Ще се монтират специални рамки, за да се плзва уютно и през зимния сезон. Попов заяви категорично, че никой никога не е искал да продава пазара, а и да иска не може. За павилионите ще се направи цялостен проект с участието на всички архитекти, ще се обсъди и ако гражданите приемат предложението, ще се реализира. Ако не искат, нека си ги ползват в този вид. Няма да правим войни с тях, обясни кметът .
  6. Другият важен въпрос е видеонаблюдението. Вече започнахме с 4 важни кръстовища и трябва да го разширяваме през годините, защото е най-добрият профилактичен инструмент за намаляване противоправното поведение на някои наши съграждани, поясни Тодор Попов.

И с новия устройствен план, и с разширяване обхвата на предоставяните услуги ще продължим да подпомагаме бизнеса. Той винаги е бил обгрижван от администрацията. Наслушах се на какви ли не приказки. Всеки, който е дошъл, е получил необходимото внимание, създадени са му условия, каквито трябва да бъдат. И така ще бъде и занапред. Кой си е отишъл?! В Икономическата зона, където допреди 10 години беше само „Еми стил”, сега се строи, ремонтира се, а беше змиярник. Пазарджик се развива супер успешно икономически. Усилията сега са съсредоточени в повишаване стандарта на живот. По статистика възнагражденията в Пазарджик се увеличават средно между 18 и 22% годишно. Проблемът е, че тръгваме от ниска база.

Поставихме добри основи, изградихме първия етаж, трябва да продължи градежът, за да стигнем покрива на нашия общ дом, коментира кандидатът за кмет.

Единственото, от което се интересуваме е развитието на града, а основната ни задача е да станем още по – успешни като местна общност и създадем нови модели на поведение при младите хора, завърши Тодор Попов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ СА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!