Тодор Попов: Община Пазарджик започва кампания за лечението на малкия Наско

Община Пазарджик започва кампания за събиране на необходимите средства за лечението на 4-годишния Атанас Вътев, който страда от рядка съдово-венозна малформация. Лечението до момента в България не е дало резултат, затова родителите са направили консултация със специалисти в Турция, Швейцария, Германия и Гърция, но не могат да си позволят скъпоструващо лечение в чужбина. Община Пазарджик ще организира цялата кампания за събирането на необходимите средства за операцията на детето. Това съобщи кметът на Пазарджик на среща с родителите на Наско.

Животът така се стича, но ние не трябва да позволяваме едни пари да делят родителите от това детето им да е здраво и щастливо. Приемаме Вашата кауза за наша кауза и считам, че точно в такива моменти ние трябва да покажем нашата съпричастност към нашите си хора. Имам предвид, че ние тук в града сме едно голямо семейство. Аз и моят екип винаги сме се стремели да бъдем съпричастни към такива кампании, защото те възпитават обществото. Ние тук сме позитивни хора, вие също трябва да имате позитивно мислене и да имате вяра, без вяра нищо не става!”. С тези думи кметът се обърна към родителите на 4-годишния Атанас Вътев и ги увери, че Община Пазарджик ще им съдейства, както за кампанията, така и за намиране на най-подходящото лечебно заведение в чужбина, където имат достатъчно опит в лечението на подобни туморни образувания.

Ще направим кампания сред бизнеса, както и в учебните заведения, Община Пазарджик има необходимата организация за всичко това, а Вие трябва да вярвате, че по Коледа стават чудеса”, каза още кметът Тодор Попов, обръщайки се към родителите. До седмица ще стане ясна точната сума, която е нужна за лечението на малкия Наско, както и болницата, където ще бъде извършена операцията. Тогава Община Пазарджик ще обяви и конкретни инициативи в рамките на благотворителната кампания.

За лечението на детето вече са разкрити банкови сметки и Община Пазарджик отправя апел към обществеността за съпричастност и подкрепа за 4-годишния Наско.

ДАРИТЕЛСКИ СМЕТКИ

ТИТУЛЯР: АТАНАС АНГЕЛОВ ВЪТЕВ

Банка: ДСК

IBAN BG71STSA93000029461786 – BGN

BIC: STSABGSF

IBAN BG05STSA93000029461907 – EUR

BIC: STSABGSF