Тодор Попов: Иска ми се Пазарджик да има най-добрата спортна база и да бъдем фаворити в повечето спортове

Снимка: PA1

Иска ми се след няколко години Пазарджик да има най-добрата спортна база и да сме наистина фаворити в почти всички спортове. Това каза при откриването на нови спортни съоръжения в Зоната на здравето кметът на община Пазарджик Тодор Попов.

По думите му Пазарджик трябва да стане модел в развитието на спорта и този модел, който ще се презентира трябва да стане национален. „През последните години се направиха не малко спортни обекти и се радвам, че срещаме разбиране от страна на министъра Красен Кралев и от страна на държавата“, каза също кметът.

Той допълни, че освен изградените площадка за фитнес на открито, игрище за волейбол, игрище за баскетбол и игрище за тенис на корт, ще бъде ремонтиран и Балона. „Надявам се догодина за 24 май да бъде готов и басейна. Да направим целия комплекс, който да се превърне в страхотно място“, коментира Попов. Той допълни, че желанието му е над 55% от хората в града да спортуват. „Пазарджик е единственият град в страната, в който не се заплаща нищо за използването на спортни съоръжения и за посещаването на спортни събития. Имаме регистрирани 36 клуба по 28 вида спорт. Те получават всяка година субсидия, която им позволява да работят спокойно. За това за миналата година сме спечелили над 1 850 медала от държавни, балкански, европейски първенства. Има с какво да се гордеем и вървим в правилната посока. Сигурен съм, че след няколко години ще имаме още по-големи поводи за гордост“, каза също Попов.

На събитието присъстваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев,  Любомир Ганев, президент на Българската федерация по волейбол, Ренета Камберова, председател на Сдружение „Пазарджик спортува“, представители на спортни клубове, състезатели и много деца.