„Тигрите“ се забавляват – 6:0!

Не, не е грешка! За изиграни два мача за два дни, Хебър спечели шест от играните шест гейма

Снимка: ВК Хебър

Волейболният Хебър победи за втори път в полуфиналната плейофна серия гостуващия в Пазарджик отбор на Добруджа. Направи го толкова убедително, както и вчера. Отново с 3:0 гейма. В отделните части 25:19, 25:15 и 25:19.

„Тигрите“ бяха убедителни, класни и ентусиазирани в собствената си зала, пред екзалтираната си публика, която за пореден път изпълни до краен предел зала „Васил Левски“. Хебър игра с настроение и удоволствието от играта бе изписано на лицата на волейболистите.

И трите гейма се развиха идентично, започваше се равностойно, след което домакините с много настроение и майсторство дръпваха в резултата. Наложиха  волята си методично и изнервените гости нямаха отговор на поставените от Атанас Петров и неговите момчета загадки.

Хебър за пореден път показа отличен начален удар, а либерото Петър Каракашев (колко малко говорим за това момче, което прави великолепен сезон) осигуряваше комфортни топки към разпределителя Иван Станев. За втора поредна вечер лидерът на гостите Вили Чернокожев бе неутрализиран. В повечето случаи го посрещаше добре изградена активна тройна блокада, срещу която диагоналът на гостите нямаше шанс.

Предстои трети мач, който ще се играе в петък. След двете поредни домакински победи, Хебър се нуждае и от една в Добрич, за да приключи полуфиналната серия и се класира за финала.