С. Цацаров при Слави: Още утре стартира проверка срещу финансовия министър

Ще проверяват финансовия министър

Снимка: Прокуратура на РБ

Публикуваме без редакторска намеса част от участието на главния прокурор в „Шоуто на Слави“, излъчено снощи и касаещо финансовия министър Владислав Горанов:

Водещ: Йордан Бъчваров: „Знаете ли, че министърът на финансите живее в апартамент 180 квадрата в луксозен жилищен комплекс, предоставен му безвъзмездно от български бизнесмен? Цената на наема, според обявените на самия комплекс е малко над 10 евро на квадрат или над 1800 евро на месец. За 6 г. това са над 250 хиляди евро. Това не е ли пример за обвързаност и защо прокуратурата не разследва това?“

Сотир Цацаров: Господин Трифонов, не, не знаех. Но фактите, които ми съобщавате току-що или по-скоро фактите, които съобщава вашият зрител, заслужават съответната проверка.

Водещ: Мисля, че самият министър на финансите го съобщи това в едно интервю.

Сотир Цацаров: Не, не съм слушал интервютата на министъра на финансите. Мога да ви гарантирам едно – на базата на това, което прочетохте току-що, още утре такава проверка срещу господин Горанов ще стартира.

Водещ: 6 г. живее там безвъзмездно.

Сотир Цацаров: Извинете, аз не мога да знам къде живее той 6 г. В момента, в който ми казвате или ако се окаже, че това е вярно, съответна проверка ще бъде извършена. Можете да бъдете сигурен в това.