Състезателите на СК „Шампион“ – Пазарджик завоюваха 13 медала

С 13 спечелени медала се окичиха плувците на СК “Шампион“ в провелия се в гр. Пловдив VII традиционен турнир по плуване “Младост“, организиран от едноименния клуб .Участие взеха около 200 плувци в 3 възрастови групи.

С отлични лични постижения в кроуловите дисциплини 2 златни и 1 сребърен медал се отличи Теодора Маринова, ученичка на Спортното училище. Антон Велчев спечели злато на 100св.стил,сребро на 200 св.стил и бронз на 50 бътерфлай.

Изявените петобойци на клуба Ангел Франгов и Емил Грозданов си закичиха сребърен и бронзов медали на 200 св.стил. Томас Григоров спечели сребърни медали на 100св.стил и 100 съчетано, като техническа грешка го лиши от сребро на 100 бътерфлай. Ивон Ханджийска спечели бронз на 100 св.стил , Михаела Зонова бронз на 50 гръб, а Лъчезара-Вероника Генова сребро на 100 съчетано.

СК “Шампион“ се нареди на 5 място по медали в крайното класиране. Ръководството на клуба отчете добра подготовка на състезателите в началото на спортно-състезателната година.

Предстоящи стартове ще са участия в държавните първенства по плуване на 25 м басейн, както и контролите по модерен петобой за влизане в национален отбор.