Състезателите на СК „Кодокан“ – Пазарджик се върнаха с медали от Държавното първенство по самбо

При оспорвана конкурения младите надежди на СК „Кодокан“ и Спортното училище успяха да постигнат отлични резултати и заслужено се окичиха с медалите на Държавното първенство по самбо, което се проведе в неделя в Панагюрище. Общо 16 отбора от цялата страна се включиха в състезанието.

Резултатите за юношите и девойките на „Кодокан“ – три златни медала, един сребърен и три бронзови и трето място в отборното класиране.

Мария Малинова в кат. 54 кг за пореден път показа отличната си подготовка и спечели първо място и златото в своята група. При юношите в категория до 79 кг и до 88 килограма безапелационни победи и първо място в категориите си постигнаха Звезделин Илиев и Димитър Спасов. И тримата златни медалисти са ученици на Спортното училище.

Не по-малко аплодисменти заслужава и класиралият се на второ място Димитър Куртаков, също ученик в Спортното, който в категорията до 88 кг остана на крачка зад съотборника си Илиев и спечели сребърното отличие.

При девойките трета стана Моника Шопова в категория до 44 кг, а при момчетата бронз завоюваха Любомир Грозданов в кат. 71 кг и Красимир Костурков в категория до 88 кг.

Без медал, но пети в своята категория до 88 кг се класира Методи Пешев.

Така учениците на Спортното, състезатели на „Кодокан“, успяха да докажат, че имат сили и подготовка и за по-сериозни битки. Такава предстои още в началото на декември, когато шомпионите в категориите ще вземат участие в Световното първенство за юноши до 18 години, което ще се проведе в Холандия. Това съобщи президентът на клуба и директор на Спортното училище Георги Георгиев, като допълни, че целта и там е челното класиране.

Своето задоволства в края на състезателната година изказаха и треньорите на „Кодокан“. Според тях, макар и при необичайни условия на пандемия младите спортисти постигат очакваните успехи. В клуба започват подготовка и за силните първенства, с които ще стартира следващата година.