Състезание под надслов „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!” се проведе  в Пазарджик

Състезание под надслов „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!” се проведе  в Пазарджик. Реализирането му е съвместна инициатива между Областна дирекция на МВР, Районно управление-Пазарджик, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Община-Пазарджик.

В зала „Устрем” на Младежкия дом в областния град се събрата отборите на ОУ „Св. Климент Охридски”, ОУ „Проф. Иван Батаклиев”, СУ „Георги Бенковски” и СУ „Георги Брегов”. Шестокласниците премериха сили с четири състезателни етапа, които включваха викторина, подреждане на пъзели с пътни знаци, решаване на кръстословица и обсъждане на реален казус от училищния живот.


Техните знания, умения и креативност при вземането на решения бяха оценявани от жури съставено от г-жа Гергана Табакова – директор на Дирекция „Образование и култура” в общинската администрация, главен инспектор Ненко Годжевъргов – началник на РУ-Пазарджик, инспектор „Вера Божилова” от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” в ОДМВР-Пазарджик, подпомогнати от г-жа Бисерка Трайкова – секретар на МКБППМН.

Между състезателните етапи се изявиха мажоретките от мажоретен състав „Мистерия” при Общински детски комплекс. В края на състезанието служители от сектор „Разследване” и „Охранителна полиция” при РУ-Пазарджик демонстрираха полицейски техники при задържане на въоръжен извършител на престъпление. Всички участници получиха купи и подаръци, като и пожеланията на полицаите за безгрижна и безопасна лятна ваканция.