Съвет за младежка политика: От някои не искаме помощ и подкрепа, а просто да не пречат

Публикуваме без редакторска намеса обръщението на Съвета за младежка политика

Снимка: Съвет за младежка политика

Скъпи съграждани, вчера (17-и юни), станахме свидетели на последствията от опит за вандализъм и палеж на поставения от нас в центъра на Пазарджик пункт за капачки под формата на “сърце”, част от благотворителната кампания за рециклиране “Пазарджик обича”. Тъжни и разочаровани сме от гледката, която ни припомни, че все още съществуват недоброжелатели, хора, които не разбират нашите дейности и каузите, зад които заставаме. Ние също не разбираме подобни действия на вандализъм и какво чувство на удовлетворение носи разрухата и затова ние им казваме: Не искаме вашата помощ или подкрепа, а просто да не ни пречите! Надяваме подобни действия да не стават практика за нашите съграждани, а за нещастие причинените щети по конструкцията не са непоправими.

 

В тази връзка, през последните 6 месеца виждаме както положителни, така и отрицателни резултати от кампанията, които се изразяват в поставянето на всякакви отпадъци в пункта, превръщайки го в “кошче за боклук” и затруднявайки работата на екипа, който го изпразва. Молим за разбиране и съдействие и припомняме, че всяка втора събота на всеки месец на същото място, от 10:00 до 12:00 часа, организираме отделни пунктове за рециклиране на пластмасови бутилки, хартиени отпадъци и алуминиеви кенчета, а металната конструкция е само и единствено за пластмасови капачки.

 

Продължаваме да вярваме в доброто и няма да се откажем от мисията на кампанията – да изградим навици на възможно най-много пазарджиклии за един по-чист Пазарджик!

 

С уважение,

Екипът на Съвета за младежка политика