Съветът за младежка политика с престижното второ място на наградите „Иновации в политиката” във Виена

Съвместната работа между младежката организация и Община Пазарджик бе отличена за една от най-иновативните практики в категория „Общност” на европейските награди

Снимка: Съвет за младежка политика

В кметството на Виена се проведоха ежегодните награди „Иновации в политиката”, които и тази година отличиха най-впечатляващите инициативи и иновативни практики в Европа. Проектът за младежко овластяване на общинския съветник Александър Иванов, който се състезава в категория „Общност”, се нареди на второ място сред над 800 кандидатури и гласуван от 1054 независими европейски граждани.

„Изключително радостни сме, че трудът ни бе оценен на такова високо ниво и това само ще ни стимулира да работим още по-усърдно. Във Виена срещнахме много други иновативни практики, които правят промени в различни местни общности. Това със сигурност е опит за нас, от който се надявам да се възползваме. Смятам, че чрез гласа си, европейски граждани дават това призово не само на младежите в Пазарджик, а и на всички млади хора от по-малки градове, които работят усърдно да развиват общността си и вярват, че големи неща могат да се случват и при тях.” коментира Александър Иванов.

Наградите „Иновации в политиката“ целят да провокират онази политическа дейност, която качествено променя към по-добро живота на всички европейци. Мисията на проекта е да развие политическите практики и да отличи, но и подкрепи политиците в Европа, които имат смелостта да разчупят статуквото, които са креативни и ефективни в решенията си – независимо от това представители на коя политическа сила и от кой регион на Европа са. Наградите целят да изведат на преден план подобни проекти и да споделят с общността кои са добрите практики в сферата на политиката.