Съветът за младежка политика дари стерилизатор на Неонатологичното отделение в МБАЛ – Пазарджик

Снимка: МБАЛ - Пазарджик

Младежите от Съвета за младежка политика и фирма “РеПак” направиха второто дарение от благотворителната кампания за рециклиране “Пазарджик обича”, а именно стерилизатор за Неонатологичното отделение в МБАЛ Пазарджик

Съветът за младежка политика и местната фирма “РеПак” дариха стерилизатор на Неонатологичното отделение в МБАЛ – Пазарджик, като това бе второто дарение от събраните средства на благотворителната кампания за рециклиране “Пазарджик обича”. Поради противоепидемичните мерки в борбата с COVID-19, младежите не успяха да предадат дарението лично, но все пак се събраха за символична снимка преди то да отпътува към болницата.

За година и половина местната младежка организация успя да ангажира своите съграждани да събират и рециклират пластмасови капачки и шишета, алуминиеви кенчета и хартиени отпдъци, като със съдействието на Община Пазарджик младежите поставиха метален пункт под формата на “Сърце” за капачки и на същото място организират ежемесечни пунктове за рециклиране, а събраните средства към момента са на стойност 3500 лв.

“Искрено благодарим на всички хора, които се включват в нашата кампания, посещават пунктовете ни и рециклират активно. С помощта на тях, на младежите от Съвета за младежка политика и на фирма “РеПак” успяваме да осъществим вече второ дарение, като нека не забравяме, че кампанията има и добавена стойност – рециклираме и допринасяме за опазването на околната среда! Радваме се, че можем да бъдем полезни и този стерилизатор ще послужи за стерилизирането на всички медицински уреди и бебешки посуди, включително и кислородните палатки, които дарихме през януари.” сподели Председателят на Съвета за младежка политика Александър Иванов.