Съветниците преобразуваха собствеността на училището в Црънча

Подготвят сградата и парцела за продажба

Снимка: Архив

С необходимите 28 гласа „За“, общинските съветници на Пазарджик взеха решение за преобразуване на собствеността на парцела и сградата на затвореното училище в Црънча от публична в частна общинска. Училището е закрито преди шест години.

Има индикации за закупуване на такива сгради от големи работодатели в региона, които да ги използват като работнически общежития, в които да живеят работници от страната и чужбина, коментира кметът на общината Тодор Попов. За съжаление, набирането на работна ръка става все по – голям проблем в общината, а инвеститорите увеличават производствените си мощности, следователно ще им се налага да предлагат на работниците си място за почивка, продължи Попов.

Остро несъгласие с идеята изрази общинският съветник Атанас Шопов, който призова колегите си да правят така, че напусналите общината да се връщат, раждат и се развиват в Пазарджик.

От своя страна общинският съветник Илия Джамбазов съобщи, че по време на закриването на училището в Црънча е имало подписка, подписана от над 600 жители на селото, които са били твърдо против закриването на школото, но тази подписка не е видяла бял свят и не е внесена в Общински съвет.