Съветниците от БСП искат комисия да следи изразходването на дарението на Д. Пеевски

Заставаме зад желанието на местните хора за развитие на селото и ще съдействаме с последователност за добрите и полезни идеи, посочи Велина Георгиева.

Съветниците на БСП

Общинските съветници от БСП Лиляна Мърхова, Лилия Георгиева, Лазар Попов и Велина Георгиева ще направят предложение на днешната извънредна сесия за сформиране на комисия, която да съблюдава изразходването на средствата от финансовата помощ, предоставена на община Пазарджик в размер на 700 хиляди лева. По волята на дарителя половината от сумата трябва да бъде вложена в облагородяване на гората край Црънча чрез изграждане на парк.

Целта на предложението ни е да гарантираме повече прозрачност и отчетност за цялата общественост при взимането на решения и изпълнението им, съобщи председателят на групата на БСП Лиляна Мърхова. Ще настояваме в състава на комисията да намерят място освен общински съветници от различните групи и партии, така и кметът на Црънча Ангел Руков и представители на Обществения съвет на селото и местната фондация „Бъдеще за древна Царина”, с което ще се осигури както контрол, така и повече ефективност, коментира Лазар Попов.

„Гласувахме против продажбата на гората край Црънча и днес ще подкрепим отмяната на това решение, взето от мнозинството в Общински съвет. Нещо повече, ще подкрепим и обявяването на имота за публична общинска собственост, макар и предложението да е направено от съветник от ГЕРБ, гласувал само преди броени дни с лекота за продажбата, защото общественият интерес в случая е по-важен”, заявиха от групата на БСП. Заставаме зад желанието на местните хора за развитие на селото и ще съдействаме с последователност за добрите и полезни идеи”, посочи Велина Георгиева.