Стоянка Мутафова: Благо е човек на делата, обича града си и ще направи много като кмет

Великата българска актриса говори за Благо Солов, с когото я свърза дългогодишно приятелство. За познанството си с него и делата му, тя пише и в биографичната си книга „Добър вечер, столетие мое!”

Снимка: Благо Солов и Стоянка Мутафова

Искам да кажа няколко думи за Благо. Благодаря му за помощта и съдействието в много ситуации. Той не е човек на многото приказки, говори просто и разбираемо. Човек на делата е и не оставя една работа недовършена. Бил е до мен и в хубави, и в трудни моменти.

На първата ни среща, след десетки теми, по които с интерес говорихме, изведнъж ме погледна сериозно и каза: „Стояно, хората само си мислят, че ти си весел човек, защото са свикнали да те виждат усмихната и да ги радваш.  Дълбоко в себе си, ти си един тъжен човек”. Такъв е, вижда истината и я казва директно. Оттогава се разбираме без много думи.

Не обича много да се хвали и хич не обича да говори за благотворителността си, но знам че е помагал на много хора. Имам си свой начин да познавам хората, все пак съм човек с житейски опит и знам, че на него може да се разчита.

Благо е сериозен човек. Много си обича града, говори ми за него с много любов, доста работи е направил и като го познавам, още ще прави. Луда глава като мен. Не се отказва лесно.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!