Стойно Чачов остава на поста си и от днес е в 50-дневен платен отпуск

Състав на Окръжен съд отхвърли искането за отстраняване на Стойно Чачов от кметския пост в Стрелча. Решението е окончателно

Снимка: Момент от съдебното заседание

Състав на Окръжен съд – Пазарджик днес потвърди решението на Районен съд – Панагюрище и остави без уважение искането на прокуратурата за отстраняване от поста му Стойно Чачов, кмет на Община Стрелча. В мотивите на съдия докладчика Ирина Джунева бе казано, че държавното обвинение не е представило доказателства, които да подкрепят тезата му, че Чачов ще възпрепятства разследването, което се води срещу него.

В началото на заседанието адвокатът на Чачов Иво Лулчев представи на състава документ, от който е видно, че считано от днес кметът на Стрелча е в 50-дневен платен отпуск. Бяха поканени и двама свидетели, които отрекоха, че в кабинета на кмета се е провела среща, на която Чачов е предупредил, че веднага след проверката на Икономическа полиция всички служители ще имат среща с него. Това се твърдеше от обвинението, което се базираше на показания от шофьора на кмета Николай Самоходов.

Днешното решение на Окръжен съд – Пазарджик е окончателно и не подлежи на обжалване.