Среднощно преследване на автомобил вдигна на крак две полицейски дирекции

Странен случай, при който автомобил в Стара Загора отказал да спре на стоп палка

Снимка: Архив

В ранните часове на днешния ден, към 2.35 часа, на улица в Стара Загора патрулен екип предприел проверка на автомобил, пътниците в който предизвикали съмнения у служителите на реда с поведението си. Въпреки звуковите и светлинни сигнали към водача, той ускорил и направил опит да изблъска служебната кола от пътя, нанасяйки й материални щети.

Последвало преследване на територията на областите Стара Загора и Пловдив, като през цялото време колата-беглец е била под полицейско наблюдение от екипи на двете областни дирекции. С цел принудителното спиране на автомобила е поставена лента с шипове на пътното платно в участъка между селата Ръжена и Ягода в Старозагорска област. След като колата била спряна, водачът успял да избяга, а спътниците му – 23 и на 32 години, единият от които криминално проявен-  задържани. В хода на продължилото издирване, в района на село в областта, 29-годишният шофьор е установен и задържан .

В хода на преследването не се е наложило използването на служебно оръжие, няма и пострадали. Работата по изясняването на случая, в това число и установяване на причините за бягството, продължава.