Спонсори поемат половината от издръжката на волейболния и футболен Хебър

Не съм простил на Нефтохими, че ни надиграха във финалите на Суперлигата, взехме им няколко играчи и ще ги победим в мача за Суперкупата, който по право се играе на неутрален терен", коментира Тодор Попов

Снимка: Архив

От следващата година бизнесът ще поеме по – сериозна част от издръжката на двата представителни спортни проекта в Пазарджик, съобщи на редовната пресконференция кметът на общината Тодор Попов. Според него, участието на общината финансово няма да се промени, но в проектите ще се включат нови спонсори.

Няма как да има драстично увеличение на паричната подкрепа от страна на общината към представителните отбори, защото имаме ангажимент към аматьорския футбол, към спортните клубове в града, които се увеличават, коментира Попов. По думите му, написаното в централни медии, че Тодор Алексиев струва 200 000 евро, не отговаря на истината. В отбора има двама – трима по – скъпо платени спортисти, но си заслужава.

Във волейбола извадихме „късата клечка“ и при жребия в европейския турнир ни се падна полски много класен отбор, който се надявахме да срещнем чак на полуфиналите, но това е късметът, коментира Попов.

„Не съм простил на Нефтохими, че ни надиграха във финалите на Суперлигата, взехме им няколко играчи и ще ги победим в мача за Суперкупата, който по право се играе на неутрален терен“, коментира Тодор Попов.