В Панагюрище: Специални сребърни медали ще получат родените през 2019г.

Специално изработени сребърни медали ще получат децата от община Панагюрище, родени 50 години след 1969-та година, Под това мото, родените през 1969 г. от Община Панагюрище, са създали проект, който да остави спомен за децата, родени 50 години по-късно през 2019 г.

Идеята се е зародила по време на подготовката на юбилейната среща на Набор 69-ти. Това е първата подобна инициатива на празнуващите 50-годишнина да оставят следа в паметта на града и общината. Инициативният комитет включва: Ирина Ботева, Магдалена Джолова, Таня Симеонова, Цветана Караколева, Дариана Коруджиева и Таня Ефтимова, който организира тържественото отпразнуване на 50-годишния юбилей на Набор 69-ти, се зае с реализацията на проект „За спомен от родените 50 години преди теб“.

Финансирането е осигурено от сънаборник, който живее и работи в чужбина. Членовете на комитета издириха родените през 2019 г. деца. Инициативата се прие с пълна подкрепа от родителите и те заявиха своята съпричастност.“ , обясни Ботева.

130 деца ще получат паметен знак под формата на двустранен сребърен медал с изобразено мотото на проекта на лицевата страна, което е „ЗА СПОМЕН ОТ РОДЕНИТЕ 50 ГОДИНИ ПРЕДИ ТЕБ!“

Паметният знак е изработен по специален проект от „Българска монетна къща“. На 20 септември 2020 г. в градския парк на гр. Панагюрище ще се усети радостно и приповдигнато настроение и ще бъдат тържествено връчени паметните знаци.