Сметките са излишни! Дано се насладим на хубав волейбол

Тази вечер волейболистите на Хебър посрещат ЦСКА

Снимка: Архив

Едва ли има привърженик на волейбола в Пазарджик, който тези дни да не се е опитал да прави тънки сметки, какъв резултат би бил най – добър за Хебър в днешния мач с ЦСКА. По време на целия  сезон двата отбора се конкурираха за първото място в лигата, а момчетата на Сашо Попов нанесоха и първата загуба на възпитаниците на Атанас Петров в първия мач, игран в София.

В последния момент се изясниха правилата, по които ще се проведат плейофите и те се различават от тези през миналата година. Новото е, че лидерът в редовния сезон си гарантира бронзовите медали в крайното класиране, а финалистите в директните елиминации ще вземат златото и среброто.

Ето и правилата, по които ще се проведат плейофите:

В плейофите участват първите осем отбора от редовния сезон, а регламентът предвижда на четвъртфиналите да се играе до две победи от три мача по схемата 1-ви срещу 8-и, 2-ри срещу 7-и, 3-и срещу 6-и и 4-и срещу 5-и от класирането. По всяка вероятност Хебър ще срещне отбора на Дунав (Русе) в четвъртфиналната серия, като първата среща и евентуално последната ще се играят в гр. Пазарджик.
Полуфиналните серии се играят до 3 победи. Противопоставят се победителите от четвъртфиналната серия по схемата: победителят от двойката 1-ви и 8-и срещу победителя от двойката 4-и и 5-и. Победителят от двойката 2-ри и 7-и срещу победителя от двойката 3-ти и 6-ти.
Финалът се играе до 3 победи. Финалистите се класират на 1-во и 2-ро място, а останалите отбори заемат следващите позиции в таблицата, в зависимост от класирането им в редовния сезон. Това гарантира на Хебър минимум бронзовите медали.
Домакини в първите срещи са тимовете с по-предно класиране.
Датите на срещите предстоят да бъдат уточнени.

Няма да крия, че проиграх някои от вариантите за евентуални съперници на Хебър в тази част от първенството (без да претендирам, че съм безгрешен) и при всички от тях срещаме ЦСКА или Нефтохимик на финала.

При това положение за Хебър е съвсем безразлично кой от двата отбора ще завърши втори и кой трети. Има значение за тях, защото ще им даде домакинско предимство. Така, че тази вечер от 18,30 часа момчетата на Атанас Петров трябва да играят съвсем освободено от мисли и стратегии.

А на нас ни остава да се насладим на един хубав мач, в който да видим формата на двата отбора преди началото на плейофите.

Да се насладим и подкрепим Хебър, защото трябва да ни е ясно, че такъв отбор не се събира и подготвя всяка година, а сезонът дотук е пълен с радостни емоции за всеки запалянко.