Финансист сменя Найден Шопов на президентския пост в „Хебър – 1918“

Очаква се нов председател на Управителния съвет да стане Минко Минков

Снимка: Архив

Настоящият председател на Управителния съвет на „Хебър – 1918“ Найден Шопов ще бъде сменен на извънредно Общо събрание, което ще се проведе на 12 август, научи Ра1 от отлично информиран източник.

По непотвърдена информация следващият председател ще бъде шефът на отдел „Местни данъци и такси“ в общината Минко Минков, който през пролетта, заедно с началника на кабинета на кмета Ива Забуртова замениха в Управителния съвет футболистите Веско Минев и Сашо Тунчев.

През 2015 година Найден Шопов, заедно със съмишленици регистрираха сдружението „Хебър – 1918“, което си постави за цел възстановяването на футбола в Пазарджик. То започна реновацията на помощното игрище край комплекс „Георги Бенковски“, създаде и детско юношески формации към Хебър. На по – късен етап към проекта се присъедини и Община Пазарджик, която откри в лицето на сдружението желаните партньори. Хебър взе лиценза на Чико – Бунара и започна с участие в Югозападната трета лига.

През сезон 2018/19 Хебър се върна в професионалния футбол, след като спечели първенството в лигата.

Странното в случая е, че на последната пресконференция на общинското ръководство, Тодор Попов заяви, че има пълно доверие на спортно техническото ръководство и на целия управителен съвет.