След смъртта на полицая, блъснат на „Тракия“: Тройна експертиза разследва трагедията

Архив

Прокуратурата назначи тройна съдебномедицинска експертиза и официално потвърди смъртта на полицая Иван Тасев, който пострада при инцидент на автомагистрала „Тракия“. Това съобщи Атанас Илиев, от Районна прокуратура Пловдив. Експертизата е назначена в спешен порядък още вчера – 4 декември,  с цел да се установят причините за смъртта на полицая, съобщава агенция „Фокус“.

Ако се установи причинно – следствена връзка с катастрофата, то делото ще бъде изпратено в Окръжна прокуратура, каза прокурор Илиев. Изчакват се резултатите от тройната съдебномедицинска експертиза. Те най-вероятно ще променят и обвинението към шофьора, причинил катастрофата.

Катастрофата, с участие на полицейския автомобил, възникна на 26 ноември на магистралата между Пловдив и Пазарджик, в ранния следобед. Патрулната кола, осигуряваща съдействие при полагането на маркировка бе ударена отзад от друг автомобил. Двама полицаи пострадаха – Тасев и негов колега, който бе с рана по главата, но вече е в стабилно състояние.

35-годишният Иван Тасев бе настанен в УМБАЛ „Свети Георги“ с тежка черепно-мозъчна травма, където лекарите до вчера се бориха за живота му.

Прокуратурата вече привлече като обвиняем шофьора, причинил катастрофата. Обвинението е за причинена средна телесна повреда като водач на МПС по непредпазливост. Но при новите обстоятелства и настъпилата смърт неговото обвинение ще бъде променено в по-тежко.

Обвиняемият е 74-годишен мъж. Той също е в болница със счупване на таза. За неговото състояние също е назначена медицинска експертиза.

Източник: Дарик нюз