След проверка: Унищожават 820 килограма месо, колбаси и сирене, от складове на фирма в Пазарджик

Нарушения са открити в дейността на фирма, стопанисвала складове и търговски обекти на територията на Пазарджик и региона. Това е станало по време на специализирана полицейска операция проведена от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик.

В проверките са взели участие представители на Областна дирекция „Безопасност на храните“, Дирекция „Инспекция по труда“, НАП, РСПБЗН-Пазарджик. Извършени са проверки на помещения , търговски обекти и складове, стопанисвани от частна фирма, управлявана от италиански гражданин.

В хода на инспекцията били открити над 1330 килограма риба и морски продукти, които се съхранявали неправилно. Установено е и наличието на над 820 килограма месо, колбаси и сирене, които са с изтекъл срок на годност. Оказало се, че фирмата ползва един от складовете си без необходимите строителни книжа

От представителите на НАП са извършени инвентаризации на складовите помещения на фирмата в Пазарджик и село Братаница. Инспектори от „Държавен противопожарен контрол“ при РСПБЗН-Пазарджик са открили пропуски в пожарната обезопасеност на обектите и оборудването със средства за пожарогасене. За всички констатирани нарушения са съставени или предстои да се съставят актове от компетентните контролни органи.

Откритите 820 килограма месо, колбаси и сирене ще бъдат унищожени. Проверките продължават на територията на цялата област.