Слави Трифонов обяви, че няма да предлага правителство, а отиваме на нови избори

Изобщо няма да предложим кабинет за гласуване и отиваме на нови избори. Това обяви лидерът на ПП „Има такъв народ“ Слави Трифонов в кратко видеообращение, което бе излъчено в неговия профил във Фейсбук. Той обясни, че решението е взето след отказа на „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ да подкрепят проектокабинета.

„Ясно бяхме заявили, че без подкрепата на тези партии – партиите на протеста, ние няма да предлагаме кабинет. Това означава, че отиваме на нови избори, защото ние като първа политическа сила в този парламент, няма да подкрепим нито партиите на статуквото за следващ кабинет, нито „Демократична България“, нито „Изправи се БГ! Ние идваме!“, категоричен бе Трифонов.

И добави иронично: „Разбира се, според Конституцията съществува вероятността при следващите две възможности ДБ и „Изправи се БГ! Ние идваме!” да постъпят национално отговорно и да се съберат с ГЕРБ, БСП, ДПС и да управляват заедно, както го правеха до неотдавна.“

Трифонов коментира още, че са направили всичко възможно и всички компромиси и жестове към така наречените партии на протеста, за да са спокойни хората, да има правителство и да са доволни от партиите на протеста.

„Протестът срещу ГЕРБ и всичко свършено от ГЕРБ е останало в миналото, а в настоящето има политически и всякакви амбиции, лицемерие, лъжи и игри – абсолютно неприемливи за мен и моите колеги“, категоричен бе Слави Трифонов.

Той обяви още, че на президентските избори „Има такъв народ“ ще подкрепят Румен Радев за нов мандат.

„Защото той най-много изпълва представата ни за президент. Надяваме се с нашата подкрепа той да спечели още на първи тур“, заяви още лидерът на ИТН.

В заключение Слави Трифонов благодари на кандидатите за министри, които не са се отказали и продължават да вървят с тях заедно с лицата и имената си: “ Тази битка ще е дълга и ние ще я спечелим! Заедно!„, завърши той.

Източник: Дарик нюз