СК“Шампион“ откри сезона по триатлон в Пловдив

СК „Шампион“ Пазарджик откри сезона по триатлон с Държавното Първенство основна дистанция на 16.08.2020г., което се проведе на гребния канал в гр.Пловдив.Благодарение на БАТ(Българска Асоциация по Триатлон), състезанието беше организирано на много високо ниво,както сме виждали по Световните и Европейските форуми. Въпреки, че по същото време наши състезатели участваха на Държавно Първенство по модерен петобой в гр,Шумен, представянето на отбора си беше на обичайното шампионско ниво. Участваха рекорден брой състезатели 220 от 12 клуба, което повиши конкуренцията за медалите. При дамите, нашите състезателки се представиха на високо ниво.

Юлия Спасова преодоля олимпийската дистанция 1500м. плуване – 40км.колоездене и 10км.бягане, което и донесе бронзовия медал в категорията жени. В по-долната възраст при девойките 16-19 год. националната ни състезателка по модерен петобой Михаела Зонова завърши дистанцията 750м. плуване – 20км колоездене и 5км бягане и след изненадващо силно бягане се пребори с конкурентките си за сребърния медал. В група 12-13год Десислава Лазарова преодоля дистанцията 300 м плуване-10км.колоездене-2кмбягане за 32мин. От началото до края водеше групата и грабна златния медал.Дебютантката ни в тази възраст Наталия Шопова завърши на 7-мо място и подсказа, че има големи резерви и възможности за в бъдище.В малките групи 10-11год. Иванка Стоилова е 6-та,Симона Керезова е 7-ма Анна-Мария Генова 10-та, а Дара Маслева 11-та. При най-малките 8-9год. Наталия Георгиева завърши на 5-то място, Стела-Мари О Нухоа е 6-та, а Сияна Мухарова остана на 8-мо място. Това представяне на момичетата ни донесе сребърната купа и второто място в отборното класиране от 11 участващи отбора от цяла България.

При момчетата в не пълен състав медали спечелиха Симеон Бобеков- бронзов медал в групата 14-15год., Лъчезар Чакъров при най-малките 8-9год.спечели сребърен медал и заедно с Велко Ангелов, Христо Георгиев, Георги Рангелов, Димитър Божурин, Петър Маслев, Томас Григоров, Георги Арабов, Радослав Джунов, Димитър Белишки, Михаил Чакъров, Георги Чалъков и Стилян Грахов се класираха 4-то място отборно и с момичетата, в комплексното класиране се наредихме на 4-то място. Продължаваме да се готвим за следващото състезание в Русе на 13.09.2020год., където ще се проведе Държавното Първенство триатлон-спринт, на което ще вземем участие с пълен състав.