СК ”Шампион”с куп отличия от Държавното по модерен петобой!

Отлично представяне в Кранево

Снимка: СК "Шампион"

В спортният комплекс Аквалайф в Кранево се проведе първият кръг на Държавното първенство по модерен петобой за възрасти под 17 и под 19 години.Състезателите на СК”Шампион”с отлични резултати отново станаха най- добре представилия се български отбор и се завърнаха с цели четири отборни купи и два индивидуални медала.

В групата състезатели под 17 годишни с дисциплини плуване 200 св.стил и комбинирана дисциплина 3 по 800 бягане с 3 стрелби шампионска титла при момчетата спечелиха Любомир Германов,Ангел Франгов и Радослав Христов, като не оставиха никакъв шанс на преките си  конкуренти домакините от Одесос и Черно море.

През м. юли в София ще се проведе Световно първенство и всички състезатели се бореха за квоти, като участие взеха дори и изявени шампиони по плуване. Това направи победата ни още по-ценна, коментират от СК „Шампион“.

Индивидуално Любомир Германов се класира на 3 място, Ангел Франгов на 4, Радослав Христов на 7, Емил Грозданов на 8, Георги Рангелов на 14, а Александър Тодоров на 18. Втори отбор момчета се класираха на 5 място.

При момичетата шампионите спечелиха вицешампионска титла в състав Михаела Зонова, Виктория Пенева и Йоана Бабачева. Индивидуално Михаела Зонова се окичи с бронзово отличие, Йоана Бабачева е на 7, Виктория Пенева на 8, а Цветелина Начева на 9 място.

С тези си класирания, малките ни по възраст състезатели придобиха право да се състезават и в по-горната възрастова група, със  17-18 годишни момичета и момчета. Там дисциплините бяха плуване 200 св.стил, фехтовка и комбинирана дисциплина 4 по 800 бягане с 4 стрелби.

И двата ни отбора в силна конкуренция се класираха на 2 място отборно и спечелиха още две вицешампионски титли. Момчетата в състав Любомир Германов, Ангел Франгов и Емил Грозданов се окичиха със сребро. В индивидуалната надпревара на 5 точки от шампиона на 4 място се класира Любомир Германов, Емил Грозданов на 5, Ангел Франгов на 10, Радослав Христов на 11 и Георги Рангелов на 25 място. Момичетата в отбор Никол Бечева, Йоана Бабачева и Михаела Зонова се класираха на 2 място. Резултатите на шампионите са повече от радващи и дават надежда за бъдещи високи спортни успехи.