Внесоха сигнал за шест нарушения на Изборния кодекс от кандидата за кмет Марин Рачев

Сигналът е подаден днес в ОИК - Септември

Снимка: Архив

Сигнал за нарушения в Общинската избирателна комисия в Септември е подаден срещу досегашния кмет на града Марин Рачев. Те са свързани с използване на публичен административен ресурс и на деца в предизборната кампания.

Жалбата е подадена от Борислав Малешков, юрист и член на Гражданско сдружение „Загорово“, който е и кандидат за общински съветник от листата на „Алтернативата на гражданите”. В жалбата са посочени конкретни факти, с които  се счита, че е нарушен Изборният кодекс.

На 7 октомври в с. Лозен, кандидатите за кметове на Септември и Лозен Марин Рачев и Дойчин Анчев са участвали в откриването на нова улица в лозенската „Китай махала” (продължение на ул.”4”-та), която е ремонтирана с публични средства и са показвали номера с мястото на кандидатите в бюлетината. За това е наличен снимков материал в социалната мрежа.

На 6 октомври в гр. Ветрен, кандидатите за кметове на Септември и Ветрен Марин Рачев и Радослав Лютаков, са участвали в откриването на ул. „Траяна”, в присъствието на председателя на Общинския съвет Кирил Тодорин, който е и настоящ кандидат за общински съветник от същата листа, като отново са показвали номера с мястото на кандидатите в бюлетината  Улицата също е ремонтирана с публични средства. За откриването отново е наличен снимков материал в социалната мрежа.