Сериозен скок: 56 новозаразени с Covid-19 в Пазарджишко за денонощие

Снимка: iStock/Getty Images

РЗИ Пазарджик информира за 56 потвърдени положителни проби за COVID-19. Хоспитализирани са 10 от тях, останалите са поставени на домашна изолация.

Новозаразените са 24  мъже и 32 жени. Жените са на възраст от 25 до 73 години.

Мъжете са на възраст от 10 до 71 години. Три лица от новопотвърдените положителни за COVID-19  са с настоящи адреси в град София и са носочени към други РЗИ в страната. С тях общият брой става 59.

Разпределени по населени места са както следва:

Жени – град Пазарджик – 8, хоспитализирана е една жена в „СБАЛПФЗ-Пазарджик“; една жена е лекар по дентална медицина, една е учител в училището в село Калугерово – ОбУ „Христо Ботев“ – извършва се епидемиологично проучване;  От село Калугерово е 1 жена, учител в същото училище. От село – Величково – 1; село Црънча – 1; село Овчеполци – 1 – хоспитализирана в II Вътрешно отделение на „МБАЛ-Пазарджик“; село Мокрище – 1 – учител в ОУ „К. Величков“ – с. Паталеница, извършва се епидемиологично проучване. От град Велинград – 6, една жена е хоспитализирана в МБАЛ „Уни Хоспитал“ – Панагюрище, една жена е медицинска сестра в „МБАЛ-Велинград“; от село Драгиново – 1, жената е хоспитализирана в „МБАЛ-Велинград“; от село Дорково – 1. От град Панагюрище – 3; от село Бъта – 1 – лекар; от село Баня – 1. От град Стрелча – 1; от село Дюлево – 1, хоспитализирана в „СБАЛПФЗ-Пазарджик“. От село Боримечково – 1; от село Карабунар – 2; от село Равногор – 1.

Мъже – град Пазарджик – 6; един от мъжете е на 10 години, ученик в ОУ „Проф. Ив. Батаклиев“ – връчва се предписание за предприемане на противоепидемични мерки; един е на 16 години, в момента се извършва епидемиологично проучване; един е хоспитализиран в „СБАЛПФЗ-Пазарджик“. От град  Велинград – 8; двама от мъжете са шофьори на линейки в ФСМП-Велинград, предстои поетапно изследване на персонала, предписана е щателна дезинфекция и наблюдение; един от новооткритите мъже е хоспитализиран в „МБАЛ-Велинград“. От град Костандово – 1; от град Пещера – 3, един е хоспитализиран в „МБАЛ-Пазарджик“; от град Панагюрище – 2; от град Стрелча – 2, единият е хоспитализиран в II Вътрешно отделение на „МБАЛ-Пазарджик“; от село Лесичово – 1 също хоспитализиран в II Вътрешно отделение на „МБАЛ-Пазарджик“; от село Славовица – 1.