Полицията задържа сериен крадец от кв. Изток

Апаш извършил няколко кражби от магазини е установен и задържан от служители на сектор „Криминална полиция” при РУ-Пазарджик и колегите им от полицейски участък в кв. Изток

Архив

В края на март на територията на областния град са установени няколко кражби от търговски обекти. В района на Градския пазар апаш разбил решетка и витринно стъкло на магазин за часовници. Собственикът на обекта И.П.- 49г. се оказал освен с щети по помещението и с липси на часовници за близо 2000 лева.

По подобен начин бил атакуван и магазин за перилни препарати и козметика в центъра на областния град. 53-годишната управителка С.С. се простила със сумата от 120 лева от оборота и неустановено количество перилни и санитарни препарати.

За изясняване на случаите незабавно е сформиран екип от служители на сектор „Криминална полиция” при РУ-Пазарджик. На по-късен етап в разследването се включили и колегите им от участъка в пазарджишкия квартал „Изток”.

Така органите на реда стигнали до самоличността на извършителя. Той се оказал А.А. на 34г. от същия квартал. При проведените процесуални действия у него са открити и откраднатите предмети и вещи от двата търговски обекта.

Апашът е задържан в ареста, а спрямо него се водят досъдебни производства.