Семейство с Covid-19 бе успешно излекувано в болницата в Панагюрище

Семейство Димитрина и Янко Илиеви от Пирдоп са първото успешно излекувано от коронавирус семейство в болницата в Панагюрище. Първа се разболява Димитрина, която идва  в Спешно отделение на „Уни Хоспитал“, защото трудно дишала.

„Слагаха ми системи, направиха ми много изследвания, и се разбра, че съм болна“, разказва жената и допълва, че е лекувана в болницата 14 дни. В деня, в който я изписват, след двата ѝ отрицателни PCR теста, в отделението за болни от новия коронавирус е приет и съпругът ѝ – Янко Илиев. От двамата като пациенти, неговото състояние е било по-тежко, но след двуседмичен престой и той е изписан излекуван. Сега и двамата се чувстват отлично, но продължават да спазват противоепидемичните мерки.

„Изключително сме благодарни на всички за грижите и вниманието – на целия екип на Отделението по вътрешни болести, на всички от Регистратурата, подчертават двамата. През цялото време лекарите и сестрите ни успокояваха и ни вдъхваха кураж“, разказва семейство Илиеви. Благодарни са и за подкрепата, оказана им от техният работодател.