„Седмица на духа“ в „Тази сутрин“ по повод Деня на будителите

Антон Хекимян посреща в студиото хората, които лекуват телата и душите на българите

Снимка: bTV

Екипът на най-гледания сутрешен блок в България отново поставя фокус върху хората, които се грижат за българските ценности, по повод един от най-хубавите национални празници. В „Седмицата на духа“ около Деня на будителите Антон Хекимян ще посрещне в студиото  на „Тази сутрин“ Васил Петров, проф. Боян Биолчев, лекарите трансплантолози Васил Михайлов и Ивелин Такоров, режисьора Иван Добчев и голямата актриса Йорданка Кузманова.

След успеха на първото издание на „Седмица на духа“ през декември 2015, рубриката се превърна в традиция в дните около най-светлите български празници. Отвъд злободневните теми и вълнения от деня, екипът на предаването за пореден път осъществява позитивната инициатива като насочва светлините на прожекторите към хората с кауза и послание и непреходните житейски въпроси.

„Седмица на духа е нашият начин да излезем от потока на всекидневните заглавия и да поставим теми, които са много важни за нас като народ. Продължаваме да се възползваме от хубавите поводи, за да покажем на зрителите хората на духа, чиито разкази ни дават вяра и надежда за един по-хубав живот тук в България.  Това сподели водещият Антон Хекимян.

Досега в „Седмица на духа“ са гостували редица знаменити български творци и интелектуалци като Стефан Цанев, Йосиф Сърчаджиев, Антон Дончев, Теодора Духовникова,  проф. Георги Марков, Гинка Станчева, Хайгашод Агасян, Маша Илиева и много други.