Седем новозаразени с Covid-19 са регистрирани в област Пазарджик

Сред заразените е и момиче на 10 години от Пазарджик

Снимка: iStock/Getty Images

Седем новозаразени с Covid-19 са регистрирани в област Пазарджик за изминалото денонощие.

* Мъж на 65 години от град Панагюрище, поставен на домашна изолация

* Жена на 52 години от град Пазарджик, хоспитализирана в УМБАЛ „Пълмед“ – Пловдив, лекар с месторабота град Пловдив

* Жена на 39 години от град Пазарджик, поставена на домашна изолация

* Мъж на 55 години от град Панагюрище, поставен на домашна изолация

* Мъж на 37 години от град Пазарджик, поставен на домашна изолация

* Момиче на 10 години от град Пазарджик, поставено на домашна изолация

* Мъж на 67 години от град Сърница, хоспитализиран в „СБАЛПФЗ-Пазарджик“

151 са новодиагностицираните с COVID-19 лица през последното денонощие. PCR тестовете, направени през изминалите 24 часа, са 8649. Това сочат данните в Националната информационна система.

14820 са общо случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в България. От тях активни са 4362. Излекуваните лица са 9931, като 232 от тях са регистрирани през последното денонощие.

752-ма пациенти, при които е бил констатиран новият коронавирус, са настанени в лечебни заведения за болнична помощ. 60 от тях се намират в интензивни отделения или клиники.

Според Националната информационна система у нас медицинските служители с доказан COVID-19 са 815. Нови осем случая са регистрирани през изминалото денонощие. 2 от тях са установени при лекари, 3 – при медицински сестри, 1 – при санитар, 1 – при фелдшер и 1 – при друг медицински персонал.

Починалите лица, при които е била потвърдена коронавирусна инфекция, са 527. Осем са новите случаи от последните 24 часа. Починали са жена на 67 г. с пневмония, мъж на 67 г. със сърдечно заболяване, мъж на 70 г. с диабет, сърдечно и хронично неврологично заболяване, мъж на 64 г. с пневмония, мъж на 72 г. с диабет, сърдечно и хронично неврологично заболяване, жена на 91 г. с хронично неврологично заболяване, мъж на 77 г. със сърдечно и хронично неврологично заболяване, мъж на 67 г. с пневмония.