Седем възпитаници на Спортното училище са номинирани за „Спортист на публиката“

Гласуването ще продължи до 18 декември, а призьорите ще бъдат обявени и наградени на официална церемония на 20 декември. 

Снимка: Спортно училище

Седем от общо 25-те номинирани за участие в конкурса за Спортист на публиката са възпитаници на Спортно училище град Пазарджик. Това се случва само на третата година от възобновяването на училището и е много категоричен показател за необходимостта от неговото съществуване – така директорът Георги Георгиев коментира номинациите.

В това издание на конкурса за Спортист на годината е включена допълнителна категория – Спортист на публиката. Гласуването се извършва онлайн на http://sportistipz.eu. За гордост на ръководството, треньорите и учителите на Спортното училище сред номинираните са намерили място 7 техни възпитаници.

Даровитата млада гимнастичка Дара Стоянова е номинирана от клуб „Диляна Прима“. През тази учебна година Дара е ученичка в 5 клас на Спортното училище, а номинацията е за многобройните й отлични постиженията на републикански и международни турнири през 2019 година.

Шестокласничката Димана Стефанова е номинирана от СК по модерен петобой “Хебър” . Димана спечели първи места на Републиканските състезания до 15 години в Шумен и Пазарджик, а в групата до 17 години успя да стане трета. На Световното до 17 години в София стигна до полуфинал, а на Европейското се класира пета.

Името на Любомир Германов многократно се споменаваше през последните три години, тъй като той е ученик в Спортното училище още от самото му откриване. От СК по модерен петобой “Шампион” издигнаха неговата кандидатура без никакво колебание, тъй като Любомир има огромен набор от добри постижения от държавни, световни и европейски първенства. Любомир е отличен ученик, а преди месец дари голяма сума, която получи като наградата за спортните си постижения, за лечението на Георги Арнаудов.

СК “Шампион” номинира и Емил Грозданов – ученик в 8 клас, който през тази година също имаше много добри постижения в модерния петобой. На световното първенство под 17 години той се класира на 27 място, 3-то място на европейската купа под 17-годишни, 3-то място на държавното първенство под 19-годишни, 1-во място на европейската купа отборно – момчета, 3-то място на държавното първенство по акватлон и ред други престижни представяния.

Седмокласничката Надя Джимова е номинирана от СК “Кодокан”. Младата джудистка много последователно се развива още от първата година на Спортното училище и вече има пълен набор от медали от държавни, балкански и международни турнири за девойки младша възраст.

Михаела Стефанова, която тренира фехтовка в СК “ Пентатлон”, на държавното до 15 години стана втора, а среброто взе в категориите за девойки младша и старша възраст. От международните турнири тази година младата фехтовачка има пълен комплект от медали, а за Купа „България“ зае безапелационното първо място.

И накрая, но не на последно място, Божидар Недков. Осмокласникът от Спортното училище тренира и е номиниран от СК „Тракиец“. В боксовите турнири през тази година Божидар има лични и отборни постижения на Държавното първенство, купа „България“, където стана първи и Турнир Ринг Пазарджик, на който взе първо място и стана носител на купата за най – техничен боксьор.

Гласуването ще продължи до 18 декември, а призьорите ще бъдат обявени и наградени на официална церемония на 20 декември.