Световната купа по мажоретен спорт е в Пазарджик

Медалите и купите на Мажоретен състав „Мистерия“ и тази година се увеличиха. На 24.10.2021 г. в град Задар, Р Хърватия, се проведе Световна купа по мажоретен спорт, на която участваха 34 отбора от 10 държави. Мажоретен състав „Мистерия“ с треньор Вергиния Нешева участва в трите възрастови групи кадетки, джуниорки и сеньорки с 34 деца. Mомичета от „Мистерия“ успяха да се преборят с изключително тежката задача да покорят Световната купа по мажоретен спорт в град Задар, Хърватия. След дългия и изморителен ден, прекаран в залата, те успяха да превъзмогнат стреса и притеснението и играха като истински шампиони. Това беше първото им голямо състезание от 2 години насам и те се представиха повече от прекрасно!

Три златни медала, един бронзов и още две призови места спечелиха златните момичета от мажоретен състав ‘Мистерия’ към Общински детски комплекс – Пазарджик на Световната купа по мажоретен спорт в град Задар! Ето какво каза едно от момичетата Нели Божкова след състезанието: „В такива моменти като вчерашния, разбираме, че всички жертви и лишения наистина са си заслужавали. Благодарим на господин Тодор Попов, Кмет на община Пазарджик, за разбирането и моралната и финансова подкрепа, която винаги е засвидетелствал към нас! Огромни благодарности към всички родители, ръководството на ОДК в лицето на г-жа Спасова и г-жа Андонова и, разбира се, на г-жа Нешева за търпението, вярата и упоритостта, с които успяват да творят чудеса. Усмивки, сълзи, радостни викове, взрив от емоции, това са думите, които може би, най- точно описват вчерашния ден.“

‘Удивителни!’ – това бе оценката на Президента на международната федерация по мажоретен спорт (MWF) госпожа Желка Банович след приключване на състезателния ден късно вечерта на 24.10.2021 г.