Само за месец: Двама футболисти от „Хебър“ получиха повиквателна за националния отбор

ФК Хебър

Младата надежда на футболен клуб “Хебър” Богомил Божуркин получи повиквателна за тренировъчен лагер и два приятелски мача на младежкия национален отбор на България до 21 години.

Срещите ще се проведат на 21.11.2022 между отборите на Словения и България и на 25.11.2022 между тимовете на България и  Босна и Херцеговина.

Богомил Божуркин трябва да се яви в София на 14 ноември, като той ще бъде на разположение на Младежкия национален отбор до 25 ноември.

Богомил Божуркин е роден на 2 септември 2002 година в Пазарджик, започва да играе футбол на девет години, а само шест по-късно записва и официален дебют за мъжете на “Хебър”. Той е ученик в Професионалната гимназия по икономика и менуджмънт в Пазарджик. В отбора на “Хебър” е на пост полузащитник.

 

Припомняме, че само преди седмици друга млада надежда на ФК “Хебър” Николай Ичев, получи повиквателна за националния отбор на България U15. Той  се включи в лагера на „трикольорите“ в Национална футболна база “Бояна”, който стартира на 30-и октомври.  По време на петдневния кемп Николай и съотборниците му от националния тим до 15 г. ще изиграят и две контроли срещу връстниците си от Румъния на 1-ви и 3-ти ноември.