Румен Димитров дари 1000 маски на МБАЛ – Пазарджик, производител още толкова на „Вива“

Дарени бяха 2 200 маски

Р. Димитров връчва дарението на д-р Темнилов

1000 предпазни маски  за многократна употреба   на стойност  2000лв. дари на МБАЛ-Пазарджик   общинският съветник  Румен  Димитров.  Маските са произведени от   „Интекстред“  ЕООД. Фирмата  е първата в Пазарджик,  която е  сертифицирана за производство на медицински маски.  Дарението беше връчено на изпълнителния директор на болницата д-р Красимир Темнилов  с пожелание към работещите в нея да са здрави и да  се пазят добре, за да могат да помагат на своите пациенти.

Това е второто  дарение  на  Румен Димитров  за болницата след стартирането на дарителската кампания „Заедно в битката с COVID-19 „. Той дари и заплатата си като общински  съветник в размер на 1000 лв. за закупуването на предпазни средства за медицинските  екипи  и пациентите. Румен  Димитров призова  всеки, който има възможност  да  се  включи  с дарения и да подпомогне  не само  лечебните заведения   в тази кризисна ситуация, а и всички работещи на първа линия.

Управителят на фирма   „Интекстред“  ЕООД  Димитър Иванов  също направи дарение от 1000 маски. Те са  за нуждите  на  Медицински център „Вива“.  Дарението беше връчено на управителя  д-р Димитър Димитров.

Директорите на двете лечебни заведения изказаха своите благодарности на дарителите  за тяхната помощ  и  загриженост   и им пожелаха много здраве   и  да продължават да помагат на нуждаещите се .

Още 200 предпазни маски бяха дарени на  две отделения на МБАЛ-Пазарджик. Дарението е от екипа на Фондация “Една от 8” на телевизионната водеща Нана Гладуиш. 130 от маските за многократна употреба са за работещите в  Акушеро-гинекологично отделение, а 70 за Неонатологично отделение .

Човечеството ще загине от недостиг не на велики дела, а от недостиг на добрини. Великото дело е само покрив, а стените се иззиждат от тухлите на малките добрини. В това вярват и екипите на двете отделения, които изказват своята голяма благодарност за дарението на Фондация “Една от 8”. Повече здраве, добрини и усмивки, е тяхното пожелание към хората с добри сърца, които продължават да помагат и да правят дарения!