Ротари клуб – Пазарджик направи трето дарение на МБАЛ – Пазарджик

Дарението на предпазни средства е на обща стойност 2714.16 ст.

Момент от дарението

То включва 30 защитни гащеризона за еднократна употреба, 50 маски с филтър FFP 2, 200 санитарни маски за еднократна употреба и 4 хил. ръкавици. Дарението беше връчено на главната медицинска сестра на болницата Елена Станчева от президента на Ротари клуб-Пазарджик инж. Емил Йончев.

„Считаме, че благотворителната кампания, която провежда Ротари клуб-Пазарджик е успешна. Радваме се, че на призива ни за подпомагане на болницата откликнаха не само ротарианци, но и граждани, които не са безучастни към проблема с COVID-19″, заяви инж. Йончев и допълни, че това няма да е последното дарение за МБАЛ-Пазарджик.

150 защитни маски за еднократна употреба с филтър FFP2 получи като дарение и Кардиологично отделение. Помощта е от фирмата за търговия с лекарства Бьорингер Ингелхайм.

1000 лева е дарението, което направи по банковата сметка на МБАЛ-Пазарджик управителят на фирма „РОВА-7“ ООД от с. Лесичово Димитър Мандаджиев. По желание на дарителя средствата ще се използват за закупуване на предпазни материали за Второ вътрешно отделение и Кардиологично отделение.