РИОСВ-Пазарджик връчи специална награда на фотоизложбата „Фоторепортажи Пазарджик диша“

Фотоизложба „Фоторепортажи Пазарджик диша“ беше открита снощи в споделеното работно пространство на бул. „България“ № 57 в Пазарджик. Двадесет фотоса бяха селектирани от получените 60 снимки за участие в инициативата на РИОСВ – Пазарджик и Фондация „Ви арт“, която изпълнява този проект по Програмата на МОСВ „Младежи за околна среда“.

Фотосите провокират разсъждения за нуждата от по-зелени транспортни решения в градска среда и за търсене на алтернативни и устойчиви начини за придвижване и запечатват „зелените оазиси“ на Пазарджик. Най-добрите получиха награди от Фондация „Ви арт“, а екоинспекцията връчи три специални награди – раници със соларни панели на младежите, създали и поддържали онлайн платформа за кампанията „Пазарджик диша“ – Деян Азми и Виктор Достинов – дванадесетокласници от Математическа гимназия „Константин Величков“ в гр. Пазарджик и на Иван Плугчи от същото училище, за фотографията му с дрон на най-зеления оазис в нашия град – Парк „Острова“.

Соларни зарядни и тениски получиха и младежи, участници в инициативите „Какво показва крачкомера“ и „Фоторепортажи Пазарджик диша“.