РЗИ информира за три нови случая на COVID-19 през почивните дни

От петък да днес са регистрирани три случая

Архив

Във връзка с проявен интерес относно регистрирани положителни проби за периода от 29 до 31.05.2020 г. обявени от Националния щаб за борба с коронавирус, РЗИ Пазарджик информира за следните случаи:

  1. На 29.05. /петък/ в късните следобедни часове е потвърдена положителна проба за COVID-19 на 78 годишна жена от град Сърница. Жената е била хоспитализирана по-рано същия ден в „МБАЛ-Велинград“. След час от приема в лечебното заведение жената почива. В този интервал й е взета проба, която излиза късно през деня. Жената е постъпила в лечебното заведения с двустранна бронхопневмония, с много придружаващи заболявани: хронична исхемична болест на сърцето, артериална хипертония II степен, обезитас /затлъстяване/ IV степен.

РЗИ Пазарджик изказва съболезнования на близките на жената!

  1. На 30.05. /събота/ е потвърдена положителна проба за COVID-19 на 27 годишен мъж от с. Ковачево, който е с лека симптоматика и е оставен на домашна изолация за 28 дни.
  2. Третият регистриран положителен случай, РЗИ Пазарджик обяви тази сутрин. Припомняме, че се касае за мъж хоспитализиран в Първо вътрешно отделение на „МБАЛ-Пазарджик“ АД. След получаване на положителния резултат е преведен в Инфекциозно отделение на лечебното заведение. Пациентът е на 67 г. от село Злокучене, община Септември. Състоянието му е задоволително.