Решено! Билети и карти за тролей поскъпват от 1 октомври

Скачат и цените на абонаментните карти

30 общински съветника гласуваха „за“ повишаване цената на тролейбусния билет. Цената ще бъде в сила от 1 октомври. Аргументите за поскъпването бяха изложени от кмета на общината Тодор Попов, който сподели, че цената не може да се удържа вече, заради направените от дружеството инвестиции, както и рязкото намаляване на пътуващите. Цената на обществения транспорт в съизмерими на Пазарджик областни градове отдавна вече е 1,50 лв. сподели Попов. Увеличена е цената на електроенергията, както е променена и минималната работна заплата.
От друга страна в тролеите пътуват само ученици и пенсионери, които ползват отстъпки. Работещите от големите фирми отдавна не ползват услугите на обществения транспорт, защото работодателите им го осигуряват до местоработата.
Гласувах против, защото е сбъркан моделът, контрира общинският съветник Блато Солов, който изтъкна, че според аргументите на администрацията, новите цени правят така, че с увеличението пътуващите в тролеите плащат и за тези, които не пътуват.