Ремонтът на пътя Пазарджик – Пловдив засяга интересите на бизнеса в района

Работещите се надяват, че за около две седмици, ремонтните дейности ще излязат извън рамките на града и бизнесът в района ще действа пълноценно

Архив

Между 700 и 1000 човека са засегнати от началото на ремонтните работи и пълното затваряне на отсечката Пазарджик – Пловдив. Това е броят на работещите в тази част на града, които по никакъв начин не могат да вършат работата си.

От затварянето на пътя са засегнати сервизи и автоморги, две бензиностанции, хотел, шивашки цех, работещите в комплексите „Зора“ и СБА, магазин „Te max“.

Към този момент движението е отцепено на кръговото движение при изхода на Пазарджик и работещи и клиенти нямат достъп до обектите.

На проведената сесия в петък, общинският съветник Румен Димитров попита кмета на общината дали и възможно  затварянето на движението да стане в участъка извън чертите на града, за да могат работещите там да изпълняват пълноценно задълженията си.

Тодор Попов пое ангажимент да направи необходимото това да се случи. По информация от днес, работещата по ремонта фирма е съсредоточила усилията си в началото на участъка.

Работещите се надяват, че за около две седмици, ремонтните дейности ще излязат извън рамките на града и бизнесът в района ще действа пълноценно.