Ремонти ограничават движението по АМ „Тракия“ и главни пътища в Пазарджишко

На територията на цялата област има и засилено присъствие на КАТ "Пътна полиция"

Пазарджик. Натоварено е движението по главните пътища в област Пазарджик. Най-много автомобили се движат по направленията Пазарджик-Пловдив, Пазарджик-Пещера, Пазарджик-Панагюрище, както и по двете планниски отсечки Варвара-Велинград и Пещера-Батак-Доспат.

Движението в участъка от 71 км  до 72 км на АМ „Тракия“ в посока Бургас се осъществява с повишено внимание поради ремонтни дейности в аварийната лента. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци.

Главен път Пазарджик-Пловдив е затворен поради ремонт в участъка от кръговото кръстовище при разклона за село Цалапица до кръговото кръстовище за Асеновград. Обходният маршрут е отклонение при село Цалапица през АМ „Тракия“.

Ремонт ограничава движението и по транспортния мост в село Бошуля, който е част от републиканската пътна мрежа. Въведен е обходен маршрут за МПС над 10 тона по направлението село Звъничево-Септемврийски ханчета-Септември-с. Бошуля и обратно.

В планинската част на областта има засилена опасност от падащи камъни. Най-голяма тя е по направленията Пещера-Батак-Доспат, Варвара-гара Костандово и Белово-Юндола.