Ремонтираха Детското отделение на МБАЛ-Велинград

Приключи ремонтът на Детско отделение, чийто 2-ри етаж придоби изцяло нова визия, за радост, уют и комфорт на най-малките пациенти на МБАЛ-ВЕЛИНГРАД.
Отделението е санирано, боядисано, с ново осветление и изцяло обновени лекарски кабинет и манипулационна. Закупени са нови легла, болнични шкафчета и щори. Отремонтирани са и санитарните възли.
Цвят, надежда и усмивка струят от детските рисунки, които греят във всяка стая и коридор. Рисунките, които са дело на Петя Пенчева и Николина Гурдева, създават вълшебна атмосфера на радост и обич, за да може средата, в която децата се лекуват да бъде най-добрата за тяхното емоционално състояние.
„Обновенето детско отделение е инвестиция, насочена към най- важното и скъпо нещо в живота ни – здравето на нашите деца! Щастливи сме, че успяхме да преобразим отделението“ – с тези думи управителят на МБАЛ-Велинград д-р Данчо Гурдев и началникът на Детско отделение д-р Харби Хания посрещнаха свои колеги лекари и сестри от други отделения, които бяха дошли, за да пожелаят успех на екипа на Отделението по педиатрия.
Цветовете, картините и цялата атмосфера в отделението ще помогнат на малчуганите по-лесно да се справят с болката, стреса и страха, подобрявайки емоционалното им състояние, а нашите специалисти ще им предложат най-добрите медицински грижи!